Open Monumentendag 2017 groot succes!

Nieuwsbericht geplaatst op 13 september 2017.

Op zaterdag 9 september jongstleden werd het landgoed opengesteld voor het publiek   in het kader van de nationale monumentendag.

Greet en Pieter Battjes hebben ruim 260 (!) bezoekers mogen verwelkomen op hun landgoed. Bijgestaan door vele vrijwilligers werden er rondleidingen gegeven en uiteenzettingen gegeven over de gebouwen, de tuin, het park en de dieren. Er was grote belangstelling voor de rondleidingen. 

 

In en rondom de onlangs opgeknapte Oranjerie was een expositie van de kunstenaars Gonny Fournier (glasobjecten) en Dore Mulder (schilderijen en aquarellen; tevens oud-bewoonster Bosch en Vaart).

Na afloop konden de bezoekers naar hartelust appels rapen. 

Op de website van Vries.nu kunt u ook het verslag lezen van deze geweldige dag.

Greet, Pieter en de vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en danken de bezoekers voor hun komst. De regen in de ochtend heeft de bezoekers er niet van weerhouden een bezoekje te brengen aan het landgoed.

  

 

 

(bron foto's: vries.nu)

Een citaat uit de Vriezer Post van 14 september 2017:

"Dan wordt het weer interessant, wanneer meneer Mulder uit Vries  binnen wandelt. “Is er iemand van de historische verenging? Ik heb een planeet. Er staat een foto in het boek 100 jaar Zeijerveld. Een planeet is een schoffeltuigje voor tussen de bieten door. Het is 80 jaar oud, ik had het thuis liggen en doe er niets meer mee.” Mulder is ook op Landgoed Bosch en Vaart geweest. “Man, dertig jaar terug was dit een bouwval. Er stonden twintig emmers water op zolder omdat het zo lekte. En kijk nu, het is zo mooi gerestaureerd en in oude luister”. Kortom: een monument en bezoek waard."

Het volledige artikel kunt u hier lezen.