Cultureel event: Drentse landgoederen in beeld met gitaarconcert

Nieuwsbericht geplaatst op 23 juni 2019.

Drenthe kent veel landgoederen die voor een belangrijk deel het groene en cultuurhistorische landschap van de provincie bepalen. Voor het onderhoud en behoud van de tuinen en parken is onlangs de werkgroep Erfgoed Gardeners opgericht. Deze groep vrijwilligers is opgeleid om eigenaren te ondersteunen bij het specialistische groenonderhoud. De vrijwilligers komen hierdoor op bijzondere plekken en leren de (groene) geheimen van de landgoederen kennen. Wilt u ook een kijkje achter de schermen nemen? U bent welkom bij het event Drentse landgoederen in beeld op 23 juni op Landgoed Bosch en Vaart, in Vries.

De parken en tuinen op Drentse landgoederen vertellen een historisch verhaal en bepalen mede het karakter van een gebied. Om meer mensen hiermee kennis te laten maken organiseren Landschapsbeheer Drenthe, de Nederlandse Tuinenstichting en een vrijwilliger van de werkgroep een cultureel event waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Rondleiding

De middag start met ontvangst met koffie en thee bij de prachtige orangerie van het landgoed Bosch en Vaart. Daarn kunt u mee met de rondleiding over het landgoed waarbij de eigenaren en enkele vrijwilligers u de grote variatie van het landgoed laten zien.

Bosch en Vaart is een landgoed uit het begin van de vorige eeuw, maar was in de jaren tachtig flink verwaarloosd. De huidige eigenaren hebben hard gewerkt om de gebouwen, maar zeker ook de tuin op te knappen en er een zeer gevarieerd en prachtig landgoed van te maken. Het is een genot om hier een rondwandeling te mogen maken!

Gitaarconcert, van Klassiek naar Romantiek

Behalve van de prachtige tuin kunt u op 23 juni ook bij de Orangerie genieten van het prachtige gitaarspel van Joost Meijer. Hij is student aan het Conservatorium in Groningen en speelt vol passie o.a. stukken van M. Giuliani, J. K. Mertz en H. Villa-Lobos etc. Joost zal twee keer een concert verzorgen, zo worden zowel stukken Klassiek als Romantiek gespeeld.

Praktische informatie

Het culturele event vindt plaats op 23 juni op Landgoed Bosch en Vaart, Groningerstraat 32, 9481 TD te Vries.

Programma 

U bent welkom van 14.30 – 16.30 uur en deelname is gratis.

Het programma is als volgt:

14.30 uur: Inloop en ontvangst met kopje koffie/thee

14.45 uur: Rondleiding door de tuin van het Landgoed, o.l.v. een van de eigenaren of vrijwilligers.

15.00 uur: Eerste concert van Joost Meijer, gitaar, Klassiek.

15.30 uur: Rondleiding door de tuin van het Landgoed, o.l.v. een van de eigenaren of vrijwilligers.

15.45 uur: Tweede concert van Joost Meijer, gitaar, Romantiek.

16.15 uur: Afronding

Wilt u deelnemen aan het evenement? Dan bent u van harte welkom, aanmelding vooraf is niet nodig, wel vragen we u zich te melden bij de ingang, zodat we weten hoeveel mensen er aanwezig zijn.

Route

Het landgoed ligt formeel aan de Groningerstraat, maar de huidige ingang ligt aan het Noord-Willemskanaal. U moet hiervoor bij de kruising Groningerstraat-Groningerweg afslaan, naar het kanaal, vervolgens de doodlopende weg inrijden.

Parkeren 

Nabij het landhuis kunt u langs de vaart uw auto parkeren. Parkeervakken zijn aangegeven middels borden. Graag de borden ter plekke volgen zodat u naar de Oranjerie wordt geleid. Voor fietsers is een apart vak aangegeven.

De Oranjerie is ook voor mindervaliden goed te bereiken.

Honden zijn helaas niet toegestaan en ook is fietsen in het park verboden.

Partners

Dit culturele event wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe, in het kader van het project Erfgoed Gardeners. Dit project is mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

 

Wij kijken uit naar uw komst!

(bron: persbericht Landschapsbeheer Drenthe, juni 2019)

 

 

 

 

 

Villa Bosch en Vaart aan het Noord-Willemskanaal te Vries