Expositie kunstenaars in Oranjerie

Nieuwsbericht geplaatst op 14 september 2019.

Tijdens de expositiedagen op het landgoed wordt u welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers erbij. Dit wordt u aangeboden door COOP Koetsier te Vries. 

 

Vanwege het grote succes van voorgaande jaren hebben we dit jaar drie kunstenaars uitgenodigd om hun werken te exposeren in de Oranjerie gedurende de Open Monumentendagen 2019. De werken van Martha Asman, Lon Goedewaagen en Sara van Epenhuysen kunt u daar bewonderen.

Over de Expositie en de kunstenaars

Op zaterdag 14 en zondag 15 september aanstaande exposeren Martha Asman, Sara van Epenhuysen en Lon Goedewaagen in de Oranjerie van het landgoed Bosch & Vaart. Deze OMD Expositie 2019 vindt plaats tijdens de Open Monumentendagen, waarvan het thema dit jaar is: ‘Plekken van plezier’. Op beide dagen is de expositie geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De drie exposerende kunstenaars kregen hun opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Te zien zullen zijn: schilderijen, houtsneden en beelden.

 

Martha Asman woont en werkt in de kop van Drenthe. Zij heeft pas op latere leeftijd de kunst omarmd. In haar schilderijen en houtsneden zijn ‘oud’ en ‘doorleefd’ terugkerende thema’s. Haar kleine Drentse landschapjes zijn van recente datum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara van Epenhuysen schildert figuratief met olieverf en eitempera. Zij brengt objecten (stoelen, tafels, vloeren) herkenbaar in beeld. Die objecten vormen voor haar niet zozeer het onderwerp van de schilderijen. Ze zijn voornamelijk ‘lichtvangers’ en ze doen, met hun schaduwen, mee in een spel van patronen en ritmen over het hele beeldvlak heen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Lon Goedewaagen wil met haar werk aandacht vragen voor de diepere lagen in de menselijke emotie. Vergankelijkheid en kwetsbaarheid zijn daarbij terugkerende thema’s. Als beeldhouwer  werkt zij met steen en brons, maar ook met klei, was, gips, en marmer

 

 

 

Verdere informatie over hun werken kunt u lezen op hun eigen websites (klik op bovengenoemde namen).

Wij nodigen u van harte uit om hun werken te komen bekijken. De toegang op beide dagen is gratis.

Tijdens de expositiedagen op het landgoed wordt u welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers erbij. Dit wordt u aangeboden door COOP Koetsier te Vries.