Met je smartphone aan de wandel op 24 mei 2021

Nieuwsbericht geplaatst op 24 mei 2021.

Op Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Samen met onze meer dan honderd deelnemers laten we je deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

Deze aktiviteit in 2021 zal digitaal plaatsvinden op deze website. Een fysieke wandeling op Landgoed Bosch en Vaart is niet mogelijk vanwege de geldende coronamaatregelen.

Het thema voor dit jaar is "Wat? Water!. Klik hier voor meer informatie omtrent het thema.

Op de webste wordt u een digitle impressie gepresenteerd met prachtige foto's.

 

Persbericht 13 mei 2021 Nederlandse Kastelenstichting

Met je smartphone aan de wandel op Dag van het Kasteel!

Op 24 mei, 2e Pinksterdag, biedt de Nederlandse Kastelenstichting een geheel Covid-proof wandelconcept aan in heel Nederland.

In februari zagen we al aankomen dat ons landelijk evenement ook dit jaar niet gepaard kon gaan met een fysiek bezoek aan kastelen en buitenplaatsen”, zegt Dag van het Kasteel projectleider Janneke van Dijk. “Daarom hebben we het roer omgegooid”.

De wandelingen, die gemaakt zijn met de vrijwilligers, beheerders of bewoners van de deelnemende locaties gaan over publiek toegankelijk terrein. Ze sluiten aan bij het thema van Dag van het Kasteel; Wat? Water! Hierbij gaat het om de rol van water op kastelen en buitenplaatsen.

Deze Waterwandelingen worden kosteloos aangeboden in de ‘Spacetime Layers’ app op de telefoon. Via de app kan men individueel of met een kleine groep gaan wandelen. “Deze manier, op de telefoon kennis maken met de geschiedenis van deze bijzondere plekken, is een mooi alternatief voor een persoonlijke rondleiding” zegt Janneke van Dijk. “De bezoeker komt op deze manier toch nog alles te weten over de rol die water hier speelt en dat is fijn”.

Het maken van een mooie wandeling is een ideaal uitje op 2e Pinksterdag, maar door de flexibiliteit van het gebruik van de app kun je ook op andere dagen erop uit trekken en genieten van een wandeling rondom kastelen en buitenplaatsen.

Je kunt aan de wandel in heel Nederland, onder andere; op Ter Hooge (ZE), Slot Zuylen (UT), Epemastate (FR), Kasteel Renswoude (UT), Landgoed Bosch en Vaart (DR), Kralingse Buitenplaatsen (Z-H), Piloersemaborg (GR) en Buitenplaats Spijkerbosch (OV). Schitterende locaties om alleen of samen rond te wandelen, onder begeleiding van de app en er komen er steeds meer bij.

Scan onderstaande QR-code voor de app Spacetime Layers voor je smartphone. (bron: Facebookpagina Het Drentse Landschap)