Open Monumentendag 2021

Nieuwsbericht geplaatst op 11 september 2021.

      Hoofdsponsor

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 zullen de Open Monumentendagen weer landelijk worden georganiseerd.

Landgoed Bosch en Vaart zal haar erf dit jaar vrij openstellen voor het publiek. Het thema voor dit jaar is:

 'Mijn monument is jouw monument'.

Dit jaar hebben we getracht u een mooi programma aan te bieden. Als comité Tynaarlo hebben we de armen ineengeslagen en organiseren we tezamen in Zuidlaren, Vries en Eelde de Open Monumentendagen2021. We nodigen u daarom van harte uit om ook deze monumenten te bezoeken. Het is de moeite en het plezier waard!

Op deze dagen verwelkomen wij u graag op het landgoed van 11.00 tot 17.00 uur. Ook zullen rondleidingen door de prachtige tuinen en parken worden gegeven, die u de gelegenheid geven om het landgoed en zijn oorsprong beter te leren kennen. 

Tevens zal op zaterdag 11 september muziek ten gehore worden gebracht in de kas tot ongeveer 13.00 uur door TAMAR. Meer dan tien jaar staat ze al op de planken met haar liedjes. Eerst in het Engels, tegenwoordig in het Nederlands. Liedjes als kleine poëtische kunstwerkjes. T A M A R, oftewel Tamar Tanasale, uit Roden heeft niet veel op met oppervlakkigheid in haar teksten. (bron: RTV Drenthe)

Djammen, de poëtische popliedjes van TAMAR (bron: RTV Drenthe)

Agenda

Zaterdag 11 september

  • Open Monumentendag (van 11.00 tot 17.00 uur). Omstreeks 11.00 uur opening door burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo.

  • expositie van de kunstenaars in de Oranjerie (van 11.00 tot 17.00 uur). Omstreeks 11.00 uur opening door burgemeester Marcel Thijsen.

  • rondleidingen op het landgoed (aanvang 11.30 uur en 14.30 uur), vertrek vanaf de Oranjerie (per keer 2 groepen).

Zondag 12 september

  • Open Monumentendag (van 11.00 tot 17.00 uur)

  • expositie van de kunstenaars in de Oranjerie (van 11.00 tot 17.00 uur)

  • rondleidingen op het landgoed (aanvang 11.30 uur en 14.30 uur), vertrek vanaf de Oranjerie (per keer 2 groepen).

Exposities

Vanwege het grote succes van voorgaande jaren hebben we ook dit jaar twee kunstenaars uitgenodigd om hun werken te exposeren in de Oranjerie. De werken van Henriëtte Kuiper en Franca Hiddink zijn te bezichtigen.

De kunstenaars hebben prachtige werken gemaakt. U wordt van harte uitgenodigd in de Oranjerie en tuin om hun werken te bekijken. Op beide dagen zijn de kunstenaars aanwezig.

 Beeld gemaakt door Henriëtte. Meer over Henriëtte

Schilderij gemaakt door Franca. Meer over Franca

Parkeren 

Nabij het landhuis kunt u langs het Noord-Willemskanaal uw auto parkeren. Parkeervakken zijn aangegeven middels borden. Graag de borden ter plekke volgen zodat u naar de Oranjerie wordt geleid. Voor fietsers is een apart vak aangegeven. Tevens zijn vrijwilligers aanwezig die u wegwijs zult maken.

De (meeste) tuinen en het park zijn rolstoelvriendelijk.

Honden zijn helaas niet toegestaan en ook is fietsen in het park verboden.

Coronamaatregelen

Nog steeds geldt de 1,5 meter afstand. Wij verwachten dat u zich aan deze maatregel houdt zodat de Open Monumentendagen veilig kunnen worden georganiseerd.

Tijdens de Open Monumentendagen en de expositie op het landgoed wordt u welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers erbij. Dit wordt u aangeboden door COOP Koetsier te Vries.  

Bosch en Vaart, geschilderd door Franca Hiddink.

De tuinen en het park zijn rolstoenvriendelijk. Honden en fietsen in het park is helaas niet toegestaan.