HET KOETSHUIS

Het Koetshuis is gebouwd rond 1890 in een Eclectische stijl met motieven ontleend aan de Chaletstijl. Het gebouw is met zorg verbouwd tot woonhuis.

Koetshuis op rechthoekige grondslag opgetrokken uit gepleisterde baksteen en gedekt door een zadeldak met overstek; doorhangende makelaar met snijwerkvulling; gootlijst met boeibord met snijwerk; eenvoudig geprofileerde windveren; schoorsteen. Gevelopbouw met donker gekleurde plint; lisenen met siermotieven; pleisterwerk met schijnvoegen. Topgevel met tot raam getransformeerde getoogde inrijdeur met daarboven een geprofileerde  

sierlijst waarin opgenomen een paardenhoofd (beeldhouwwerk); aan weerszijden van het brede raam een spitsboog-venster met roedeverdeling; Zijgevels met vensters met eenvoudige wenkbrauwen, gietijzeren roedeverdeling (staande ruit); staldeur; getoogde inrijdeur (omgebouwd tot toegangsdeur); halfronde en ronde gietijzeren stalramen.

Voormalig koetshuis van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch (mede vanwege de vormgeving) en stedebouwkundig belang; tevens van belang als voorheen functioneel onderdeel van het complex Bosch en Vaart (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).